Jeg er fuldtidskunstner og bor i Hejsager sydøst for Haderslev i Sønderjylland, nær havet, i tæt kontakt med vind og vejr. Det er mit ønske, at det ses og mærkes helt umiddelbart i mine abstrakte malerier. At mit særkende i både rytme, farveholdning og lys er naturen, og dens farver og stemninger.

Farverne

Havets farver, strandens, himlens, de utrolig mange farver naturen har; alt dette inspirerer mig. Den lyseblå himmel, det varme gule sollys, de grønne nuancer i græsset og havet, de grålig-beige toner i sten og sand, de røde farver i bær og blomster... Naturen giver alt og betyder alt. Den giver indre ro og tilbyder uendelig mange sansninger og oplevelser, og et uendeligt antal farver, af hvilke rigtig mange er at finde i mit billedunivers.

En af mine yndlingsbeskæftigelser, ud over at male selvfølgelig, er at sidde ved stranden og kigge ud over havet. Det mest fascinerende er, at udsynet og indtrykkene er så forskellige fra dag til dag, ja endda fra time til time. Årstidernes skiften er det smukkeste syn af farvespil, som lader tankerne og ideerne flyde frit." Og netop dette: At lade tankerne flyde frit er essentielt når jeg tager indtrykkene fra gåturene langs vandet ind og lagrer billeder, dufte, farver og former, nærmest som minder i sjælen, som så dukker op igen når jeg maler.

At naturen selv sammensætter farver på så perfekt en måde, er en kilde til stor glæde og evig inspiration. I stilheden tages lyset og farverne ind, og omsættes med høj energi til abstrakte værker.

Jeg giver ikke mine værker titler, du skal søge din egen titel eller oplevelse i maleriet. Måske er det farverne der drager, måske er det en helt bestemt detalje, måske er det kompositionen; under alle omstændigheder søger jeg med min naturfortolkning at give dig din egen.

Rodfæstet

Min maleriserie "Rodfæstet" er inspireret af det jordnære, familien, fællesskabet og ikke mindst venskabet. I det hele taget menneskelige relationer og den forankring, eller mangel på samme, der er os mennesker imellem.

At være rodfæstet er at være fæstet til jorden ved hjælp af sine rødder eller være fast forankret følelsesmæssigt eller kulturelt, kan man læse i Den Danske Ordbog. Og videre beskriver Dansk Synonymordbog begrebet som værende indgroet, dyb, forankret, urokkelig, grundfæstet, uforanderlig.

Disse beskrivelser harmonerer godt med de stemninger og fortællinger jeg ønsker at udtrykke i mine malerier og de sætter ord på selve naturens væsen.

Vi anskuer alle verden på forskellig vis, og der kan være kaos og masser af støj i os selv, og i verden generelt. Derfor har vi alle brug for jordbundethed, som hjælper os med at stå oprejst og fast, selv når det stormer omkring os. Det gælder både i det nære og ude i den store verden.

Maleriserien handler således om forankring i vores relationer og i naturen; ja - simpelthen at finde fodfæste.

 

 

 

Udstillinger:

 • The Art Fair - Kunst for Alle i Ridehuset i Århus - januar 2022 - 2023 - 2024
 • The Art Fair - Kunst for Alle i Lokomotivværkstedet i København - oktober 2020 - 2021 - 2022 - 2023 - 2024
 • Art Hillerød - Royal Stage Hillerød - marts 2024
 • Galleri Grenen - Grenen Kunstmuseum i Skagen 2020 - 2021 - 2022 - 2023 - 2024
 • Danish Gallery - Online galleri 2020 - 2021 - 2022 - 2023 - 2024
 • Galleri ArtCompaz - Online galleri 2022 - 2023
 • Fredericia Art Festival - November 2022
 • Kunst i Hasseris - Ålborg 2022
 • Kunstdage Kolding, Pulzion i Kolding september 2021 - 2022
 • Galleri Himmerland - Gattenvej 85 - 9640 Farsø 2022
 • Viborg Kunstmesse - Tinghallen i Viborg 2022